Podręczniki dla White and Brown Piekarniki

Poniżej znajdziesz wszystkie modele w kategorii White and Brown Piekarniki, dla których zgromadziliśmy instrukcje obsługi. Możesz także zapoznać się z odpowiedziami na najczęściej zadawane pytania, aby uzyskać przydatne wskazówki dotyczące Twojego produktu. Twojego modelu nie ma na liście? Skontaktuj się z nami.

Czy Twój produkt nie działa, a w instrukcji obsługi brakuje rozwiązania Twojego problemu? Udaj się do Repair Café, gdzie naprawisz swój sprzęt za darmo.

Najczęściej zadawane pytania

Nasz zespół wyszukuje przydatne informacje na temat produktu i udziela odpowiedzi na często zadawane pytania. Jeśli znajdziesz nieścisłości lub błędy w naszych odpowiedziach na pytania, poinformuj nas o tym przy pomocy naszego formularza kontaktowego.

Mój piekarnik nie nagrzewa się dostatecznie, co mam zrobić? Zweryfikowany

Termostat dba o to, aby piece nagrzały się do wyznaczonej temperatury. Prawdopodobnie termostat jest uszkodzony. Wymień go. W razie wątpliwości skontaktuj się z producentem.

To było pomocne (2714) Czytaj więcej

Co to jest piroliza? Zweryfikowany

Niektóre piekarniki są wyposażone w funkcję pirolizy. Jest to system czyszczenia, który spala brud i tłuszcz w piekarniku przy użyciu bardzo wysokich temperatur. Po pirolizie cały brud zamieni się w popiół i można go łatwo usunąć. Jeśli piekarnik jest wyposażony w funkcję pirolizy, zaleca się używanie go 3 do 4 razy w roku, aby utrzymać go w czystości.

To było pomocne (2635) Czytaj więcej

Czy mogę przygotować kilka potraw jednocześnie, używając większej liczby tac do grillowania? Zweryfikowany

Technicznie jest to możliwe. Zależy to jednak od rodzaju potrawy, czy konieczne jest dostosowanie czasu przygotowania lub zamiana tac w połowie ich przygotowywania.

To było pomocne (680) Czytaj więcej

Kiedy używam piekarnika, często pozostaje jedzenie, które spada na dno, powodując dym. Jak mogę temu zapobiec? Zweryfikowany

Wiele piekarników jest wyposażonych zarówno w ruszt, jak i blachę do pieczenia. Gdy potrawa jest przygotowywana na ruszcie, blachę do pieczenia można umieścić na dnie, aby zapobiec spalaniu się resztek jedzenia i wydzielaniu dymu.

To było pomocne (648) Czytaj więcej

Dlaczego podczas rozgrzewania w piekarniku gromadzi się dym? Zweryfikowany

Prawdopodobnie w piekarniku zostały resztki jedzenia z poprzedniego użycia. Szczególnie tłuste resztki jedzenia mogą po podgrzaniu wydzielać dym. Dokładnie wyczyść piekarnik.

To było pomocne (622) Czytaj więcej